Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora dalībnieki “Discipline Egg” savu ceļu līdz produktam sāka ar e-komercijas pakalpojumiem, taču, meklējot idejas jauniem risinājumiem, saprata, ka tos radīt var paši.

“Discipline Egg” šobrīd izstrādā telefona bāzi (phonestation), kas palīdzētu cilvēkiem atturēties no telefona lietošanas, vienlaikus parūpējoties par to, lai telefons, atrodoties šajā bāzē, tiktu uzlādēts un attīrīts no baktērijām. Taču pie šīs idejas komanda nonāca, kopā liekot idejas, kādus produktus pārdot, izmantojot dropshipping, un mēģinot veidot biznesu pašiem. Nonākot pie problēmas, ka cilvēki pārmērīgi izmanto savus telefonus, komanda uzsāka tirgus izpēti un saprata, ka produkts ar šādām funkcijām vēl nepastāv. Šeit radās iespēja piesaistīt jaunus komandas biedrus un ideju uzlikt uz papīra taustāmā veidā.

Komandas pārstāvis Kārlis Micpaps uzsver, ka produkta izstrādē bija svarīgas specifiskas prasmes, kas Kārlim un komandas biedram Raivo nav. Šī iemesla dēļ komandā tika piesaistīti divi speciālisti, kuriem ir nepieciešamās tehniskās  zināšanas produkta izstrādē - 3D modelēšana, produkta korpusa materiālu atlase un ražošana, kā arī zināšanas elektronikā. Šī veiksmīgā kombinācija radījusi ciešu sadarbību komandas starpā ar vēlmi pēc iespējas ātrāk testēt savu risinājumu.

Inkubatora programmas laikā komanda jau ir paspējusi izstrādāt prototipu, izveidot mājaslapu, šobrīd aktīvi veic satura izveidi, ar kuru uzrunāt savu auditoriju un iepazīstināt ar produktu. ”Discipline Egg” ir izstrādāts skaidrs biznesa plāns, padziļināti izpētīts tirgus un analizēti konkurenti.

Kā apgalvo komandas pārstāvis Kārlis: “Lai gan mums bija pietiekami zināšanu, lai izpildītu tehniskos uzdevumus, mums nevienam nebija iemaņu uzņēmējdarbībā, tādēļ inkubatora programma ļoti palīdz.” Komanda programmas pirmā posma noslēgumā ieguva arī atzinību no inkubatora mecenātiem, kuri piešķīra 500 EUR grantu idejas tālākai izstrādei.

“Discipline Egg” mērķis ir līdz galam validēt savu ideju, pārdot risinājumu pirmajiem klientiem, to pilnveidot, kā arī iegūt finansējumu produkta ražošanai.

 

Par inkubatoru 

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, 4finance, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

 

Dalīties